HTML

Tamas Catica

Friss topikok

2009.02.28. 06:19 Tamas Catica

Kiderült, hogy cigány vezetők lopják el a cigányok felzárkóztatására adott állami pénzeket


 

Saját érdekeltségükbe tartozó cégeken és alapítványokon keresztül utalnak ki maguknak pénzeket az oktatási minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetői - állítja az egyik, hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatásával foglalkozó program korábbi igazgatója. Egyelőre nem tudni, hogy fiktív megbízásokkal mennyi pénzt csalhattak el a többségében roma származású minisztériumi alkalmazottak. Hiller István belső vizsgálatot rendelt el és annak lezárultáig nem nyilatkozik.

Tavasszal Borovszky Tímea, az oktatási minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője az indiai, mexikói és párizsi tanulmányútjai miatt még csak a hírTV-nek volt kénytelen magyarázkodni, a főigazgatóságon történt pénzügyi visszaélések miatt azonban lehet, hogy a rendőrség is ki fogja hallgatni. A hátrányos helyzetű diákok felsőfokú tanulmányait segítő Katapult Mentorprogram volt igazgatója ugyanis különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolja Borovszky Tímeát, Arató Gergely szocialista államtitkár bizalmasát.

Nagy Attila azt mondja: a döntéshozók saját érdekeltségükbe tartozó cégeken, alapítványokon keresztül nyúlták le a pályázati pénzek egy részét : például Borovszky Tímea saját bt.-jét hirdetési és promóciós feladattal bízta meg a főigazgatóság. „Erről én nem tudtam...

Lehet, hogy le van papírozva, hogy hirdetett, de én nem tudok róla, hogy 4,5 millió forint értékben bármelyik lapban megjelent volna...” - tette hozzá Nagy Attila.

Tehát a volt programigazgató szerint a megbízás fiktív volt. Borovszky Tímea munkatársai anyagi gyarapodásáról is gondoskodott: 2008-ban 5 millió forintot kapott az a Romaversitas Alapítvány, amelynek épp a főigazgatóság második embere, Sárközi Gábor az egyik szakértője.

A megbízásban szereplő tanulmány azonban nem készült el.

Nagy Attila a minisztérium ellenőrzési főosztályához fordult a korrupciógyanús kifizetések miatt. „Ezek százmilliárdos tételek, de azt, hogy a közvetlenül a roma integrációra szánt pénzek hova tűnhetnek... Ha itt is ilyen 10 százalékos visszaosztás van, mint ami vélelmezhető, akkor az egy súlyos dolog” - mondta Nagy Attila.

Egyébként a mentorprogramon túl az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság dönt a romák integrációjára szánt pénzekről is.

A volt programigazgató hiába jelezte a problémát a főigazgatóságot felügyelő államtitkárnak, Arató Gergely nem foglalkozott a pénzügyi visszaélések gyanújával végül néhány napja az oktatási miniszter rendelt el belső vizsgálatot.

„Jelenleg az eljárás folyik. Addig amíg egy eljárás folyik - legyen az szabálysértési, legyen az fegyelmi eljárás - menet közben nem kívánok nyilatkozni, ha befejeződik, szívesen teszem” - közölte Hiller István.

A belső vizsgálatnak várhatóan egy héten belül lesz eredménye, addig az MSZP-s tárcavezető nem akarja számszerűsíteni, hogy mennyi pénz landolt jogosulatlanul magánzsebekben, és nem tesz büntetőfeljelentést sem.

(hírTV)


 
 

Hát ezeken kell keresni a romáktól ellopott pénzeket, kedves jogvédők !

A Kolompáron is keresnek egyszer 13 milliót, és  még egyszer 250 milliót.

Így működik ez a kormány és hold udvara. Ez az általános recept amit használnak ezek a hatalmat bitorlók, itt kell keresni az adózók által befizetett pénzeket és a hitelezők pénzeit.

Az sem igaz, hogy eddig nem tudták ezt a pénz eltüntetési trükközéseket a rendőrségen.

Vagy csak nem a Gergényinek is  ilyen módszerrel lett több száz milliója, hogy  be tudjon szállni mint nyugdíjas a turizmus bizniszbe ?

Jó lenne, ha a cigányok a saját vezetőiknek tartanának erődemonstrációkat !

 

1 komment · 1 trackback


süti beállítások módosítása