HTML

Tamas Catica

Friss topikok

2009.08.25. 07:21 Tamas Catica

Good bye, Szlovákia

Azok után, ami tegnap történt Pozsonyban, Komáromban és Budapesten, csakis egyet tehetünk: hazarendeljük állomáshelyéről pozsonyi nagykövetünket, és egyidejűleg felfüggesztjük a diplomáciai kapcsolatokat.

Egyetlen nemzet sem tűrheti el, hogy politikai és morális eszközökkel megalázzák. Szlovákia nem a magyar kormányt, hanem Sólyom László köztársasági elnököt, a magyarság összetartozásának alkotmányos jelképét nézte semmibe, s így rajta keresztül a világon élő valamennyi magyart.

Nincs miről beszélni. Az érvek elfogytak. Szlovákia tegnap nyíltan deklarálta, hogy államszintű kapcsolatai feláldozásával is tovább építi a maga sztrapacskademokráciáját, amelyet közönséges elmebetegek, autó tolvajok, demagóg hőzöngők erőltetnek saját népükre. Minket azonban nem érdekel, miféle sorsot szán magának a szlovák többség. Ha Fico, Meciar, Slota és Gasparovic a jövőképük, akkor megérdemlik a sorsukat. A baj azzal van, hogy a Felvidéken félmillió magyart foglyul ejtett a nagytót sovinizmus. Ha most nem lépünk, legközelebb magyarokat fognak verni, üldözni, gyilkolni. Ahogyan egyébként szívük mélyén mindig is szerették volna. És ahogyan 1945-46-ban meg is tették, lelkiismeret-furdalás nélkül.

A magyarság szerencsétlenségére Magyarországot jelenleg nemzetellenes kormány vezeti. Piperkőc senkiházikból verbuválódott nemzetközi kalandorsereg, amely alázatosan hajbókol, s azonnal ugrik minden pozsonyi füttyszóra. Amelynek egyrészt fogalma sincs, mit kellene tenni a mostani helyzetben, másrészt nagy ívben tesz a magyarság érdekeire. Ők akkor sem fognak könnyeket hullatni, ha Dunaszerdahelyen, Komáromban, Pozsonyban tényleg elszabadul a pokol, és a szlovák gyűlölet kormánysegédlettel rászabadul a magyarokra. Bajnaiéknak már régóta nincsen hitelük. Ha valami csoda folytán mégis hazahívnák a nagykövetet, és igen helyesen felfüggesztenék a diplomáciai kapcsolatokat, csak a minimálisan elvárhatót teljesítenék.

Ennyi nem elég. A világ elé kell tárni Szlovákia aljas provokációit. Fel kell venni az arcunkba dobott kesztyűt, és teljes erővel bele kell vágni Ficóék képébe. Mondjon csak egyetlen indokot, egy félénk mellékmondatot bárki Európában, amellyel meg lehetne támogatni az elmebetegek nyelvtörvényét. Mutasson bárki egyetlen hazáját féltő politikust a világban, aki nem fordul azonnal nemzetközi fórumokhoz, ha honfitársait már az anyanyelvhasználattól is megfosztják.

Jó, ha tudjuk, az egyszerű embernek is van fegyver a kezében. Én mától nem vásárolok szlovák árut. A Made in Slovakia számomra többé nem létezik. Csakis akkor adok ki pénzt szlovák termékért, ha meggyőződtem arról, hogy felvidéki magyarok készítették. Bojkottáljuk a szlovákiai síparadicsomokat! Magyarok úgyis csak elvétve élnek arrafelé, inkább járjunk Ausztriába, ahol a pénzünkből nem magyar gyűlölő idióták gazdagodnak, hanem színvonalas szolgáltatásokat és emberi viszonyokat találunk. Továbbá: szlovák szállodában soha többé nem szállok meg, ha a Felvidéken akad dolgom, kizárólag magyar tulajdonoshoz térek be éjszakára. Egyidejűleg minden ismerősömet, barátomat értesítem elhatározásomról, és hasonlókra biztatom őket.

Mutassuk meg, hogy soha nem leszünk Szlovákia kapcarongya. Azt azért nem... Ennyire mélyre soha nem süllyedünk. Majd kiderül, ki jár rosszul a mostani provokációval. Remélem, mihamarabb megtudjuk, a Lengyelország, Csehország és Magyarország szorításában dühöngő államocska mire megy önmagában. Boldogok lesznek-e polgárai, ha először a magyar állampolgárok, majd lassan egész Európa kivonul abból a szerencsétlen országból?

Szentesi Zöldi László

Nem tudom, mit lép a magyar külügy, a magyar kormány. De nincsenek illúzióim: 2002 óta szinte perverz módon kéjelegnek a magyarság és a Magyar Köztársaság megaláztatásában. (Lásd például Medgyessy pezsgőzését a román miniszterelnökkel Erdély elcsatolásának román ünnepe alkalmából.) Feltehetőleg semmi sem történik majd. Elvégre nekik is jól jön – akár Ficónak –, ha erről beszélünk, nem pedig arról, mi folyik Magyarhonban.

Ezért aztán kénytelenek vagyunk mi tenni valamit.

Először is csatlakozom Szentesi Zöldi kollégám felhívásához. Annak idején, az elmúlt öt-hat évben, magyar vállalkozások ezrei települtek ki Szlovákiába, mert elviselhetetlenek az itthoni adók és úgy általában az itthoni körülmények. Így tettem én is. Most nincs tovább. Azonnal meg kell szüntetnünk kinti cégeinket, és más megoldást kell választanunk, és ugyanez vonatkozik odakint vásárolt autóinkra; mert bár a magyarországi viszonyok középkoriak és jogtalanok, s bár a magyar kormány egyszerűen fittyet hány az EU-ra (is) – e kormány elődje például az EU-ban nem létező vám helyett gyorsan kitalálta nekünk a regisztrációs adót –, mégis: haza kell hoznunk cégeinket s autóinkat is. Hiába tiltakoztunk ily a módon a középkori viszonyok ellen és egy aljas, hazug, becstelen, rabló hatalom intézkedései ellen

– Ficóval, Slotával, Gasparoviccsal és Meciarral lehetetlen a továbbiakban egy levegőt szívni. Nevezettek ugyanis gazemberek lettek. Egy frusztrált, beteg, aljas hatalom magyargyűlölő képviselői és működtetői. Nincs tovább. Legyen ez a mi válaszunk a hadüzenetre.

Az pedig jó volna, ha az alacsony homlokú, beteg tekintetű szlovák miniszterelnök, Fico, az egyszeri pitiáner bűnöző, Slota, Gasparovic elnök és az ócska kis komcsi csinovnyik, Meciar alaposan tanulmányozná Esterházy János életét. Ugyan sem jobbak, sem okosabbak, sem tisztességesebbek nem lesznek ettől, de tán még inkább elszégyellik magukat. Mert már most is szégyellik. Ezért ilyen agresszívek és aljasok.

Bayer Zsolt

 

komment


süti beállítások módosítása