HTML

Tamas Catica

Friss topikok

2011.02.01. 09:09 Tamas Catica

Leszerepelt az Amnesty International magyarországi igazgatója a közszolgálati televízióban 2011. február 1 Fogalmuk sincs, mi ellen szerveztek tüntetést

Fogalmuk sincs, mi ellen szerveztek tüntetést
Leszerepelt az Amnesty International magyarországi igazgatója a közszolgálati televízióban
2011. február 1


A médiatörvénnyel szemben egyetlen állítását sem tudta alátámasztani a hétvégi kormányellenes tüntetés egyik szervezője és résztvevője. Az Amnesty International igazgatója, Jeney Orsolya tegnap gyakorlatilag összevissza beszélt a köztévében

 

Szinte egyetlen épkézláb választ sem tudott adni a köztévé Ma reggel műsorvezetői kérdésére Jeney Orsolya, a médiatörvény miatt tüntetéseket szervező nemzetközi emberi jogi szervezet, az Amnesty International (AI) magyarországi igazgatója. A nézők meggyőződhettek arról, hogy a politikai aktivista szerepét magára öltő igazgató felkészületlen és tájékozatlan, s a jogszabály kritikája még nagy általánosságokban is nehezére esett, illetve sehogyan sem sikerült neki.

Betlen János műsorvezető először arra kérte őt, hogy értelmezze az AI azon megállapítását, miszerint a törvény alapján meg lehet büntetni azokat, akik „a közérdekkel, a közerkölccsel vagy a közrenddel mennek szembe”, hiszen ez egyáltalán nem szerepel a szövegben. Jeney válaszában azt fejtegette, hogy túl hosszú és pontatlan a jogszabály, ami „kellemetlen következményekhez vezethet”. 

Párhuzamként Egyiptomot hozta fel, ahol „elkezdték interneten szervezni a tüntetést a kormány ellen, erre beszüntették az internetet”. Arra a felvetésre, hogy az internet felfüggesztése műszaki probléma és semmi köze a média szabályozásához, az igazgató elismerte, hogy tényleg nincs, „de ha megszüntetik a szolgáltatást, akkor ott van a médiatanács, aminek a politikai függetlensége azért eléggé kérdéses” – további részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

A Jeney Orsolyával készült teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

 

komment


süti beállítások módosítása