HTML

Tamas Catica

Friss topikok

2009.11.04. 07:10 Tamas Catica

Fasisztoid törvényeket szentesített az Európa Tanács !

 

Azzal, hogy Csehország mentességet kapott az emberi jogi charta alól, az Európa Tanács olyan fasisztoid törvényeket szentesített, amelyek a kollektív jogfosztásra épülnek – olvasható a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) keddi állásfoglalásában

 

Mára biztossá vált, hogy Václav Klaus cseh elnök aláírja az Európai Unió alkotmányának szánt lisszaboni szerződést – olvasható a KDNP közleményében. Miközben az Európai Unió fellélegzik, hogy Csehország – az emberi jogi charta alóli mentességért cserébe – ratifikálja a dokumentumot, a művelt világnak mégiscsak el kellene gondolkodnia a történteken – teszik hozzá.

A párt szerint el kellene gondolkodni azon, hogy a jelen Európai Uniónak vajon mennyi köze van az Adenauer, Schuman, De Gasperi által megálmodott közösséghez, az egyenrangú nemzetek szövetségéhez, ahol érték a család, a szabadság, a béke, a szolidaritás, a keresztény-zsidó kultúra, s ahol az emberi jogok sem maradhatnak ki a felsorolásból. A múlt heti, brüsszeli csúcsértekezleten lényegében a benesi dekrétumok XXI. századi legitimálásáról döntöttek – véli a KDNP.

A párt úgy látja, a tagországok állam- és kormányfői – beleértve Bajnai Gordon miniszterelnököt – figyelembe sem vették annak a több millió embernek, köztük több tízezer magyarnak az emberi jogait, akiket ezeknek a jogszabályoknak a nevében elűztek szülőföldjükről, vagyonukat elkobozták, s mind a mai napig nemhogy kártérítést, de egyetlen bocsánatkérő szót sem kaptak.

A Kereszténydemokrata Néppárt véleménye szerint azzal, hogy Csehország mentességet kapott az emberi jogi charta alól, az Európa Tanács olyan fasisztoid törvényeket szentesített, amelyek a kollektív jogfosztásra épülnek.

komment


süti beállítások módosítása