HTML

Tamas Catica

Friss topikok

2009.10.31. 10:11 Tamas Catica

Ragadozó

Gyurcsány Ferenc hajdan volt és leköpött miniszterelnök hosszú hallgatás után megszólalt az MSZP választmányának ünnepi ülésén. Gyurcsány Ferenc nemrégiben azt írta balogjában, hogy most hallgatásba burkolózik, s csak akkor szólal meg, ha valami nagy horderejű ügy ezt megkívánja.


a jóslatot: Gyurcsány a szélsőségek elleni küzdelem fontosságáról fog beszélni.

Arról beszélt.

Álljon itt az MTI gyorshírének idézete: „A követelőző, agresszív, ragadozó hatalom nem egyszerűen kopog, hanem dörömböl a hatalom ajtaján.”

 

A stíluselemzésbe ezúttal ne menjünk bele, mindössze egy rövid megjegyzés: ha a követelőző, agresszív, ragadozó HATALOM dörömböl a HATALOM ajtaján, akkor ugyebár önmaga ajtaján dörömböl, s aki önmaga ajtaján dörömböl, az egyszersmind azonos is önmagával – ez pedig innentől kezdve már Freud mester dolga… De a lényeg nem ez.

 

 A lényeg, hogy megkezdődött a kampány, s abban a követelőző, agresszív, ragadozó Gyurcsány is megkapta feladatát.

Mostantól azzal kampányol, hogy mindazt, amit megtettek, meg merészeltek tenni ezzel az országgal, azt valójában nem ők , hanem az ellenzék tette.

 

 Ezt csinálják, amióta léteznek, amióta vannak, egzisztálnak. De az kétségtelen tény, hogy Gyurcsányhoz fogható követelőző, agresszív ragadozót még nem láttunk.

Ő az alfája s az ómegája mindannak, ami rémisztő, undorító és elviselhetetlen egy hatalomban.

 

 Ő a harmadik magyar köztársaság egyetlen potenciális diktátora, mert összesűrűsödött benne mindaz a lelki defektus és aberráció, ami ehhez szükséges.

 

S most előállt, és azt mondta, hogy „bűn és gyalázat, ha visszavesznek a szabadságból, az emberi méltóságból, a demokráciából és abból a közös álomból, amelyből épült a harmadik magyar köztársaság”.

Először is: nem volt ilyen közös álom. Tessék megnézni az Ellenzéki Kerekasztal jegyzőkönyveit. Ott volt egy ellenzék, amely álmodott erről a köztársaságról, s volt egy pártállam, amely foggal-körömmel védte saját hatalmának sáncait.

Másodszor: a nem létező közös álmot az a követelőző, agresszív ragadozó zúzta szét végérvényesen, aki de facto mindenre és bármire képes volt a hatalomért.

 

Aki gátlástalanul és igazi ripacsként ellenfele arcába vágta, hogy „nem lesz vizitdíj, miniszterelnök úr, ön úriember, nem akarhat tisztátalan eszközökkel nyerni” – majd mikor nyert, első intézkedéseként bevezette a vizitdíjat.

 

És azóta sem érti a beteg, nyomorult, diktátor lelkével és agyával, hogy a népszavazás nem a háromszáz forintról szólt, hanem erről. Arról, hogy bele lehet-e hazudni egészen gátlástalanul és pofátlanul az ország képébe. Hogy bele lehet-e vizelni a trambulinról is a medencébe…

Gyurcsány, a ragadozó nem érti, és nem is fogja megérteni soha.

 Miképpen mamelukjai, nyomorultjai és szerencsétlenjei sem fogják megérteni soha.

 

 Az egyik legbutább talpnyalója, bizonyos Gréczy Zsolt, a Népszavában arról értekezett a minap, hogy a szélsőségeseket a Fidesz és Orbán hizlalta fel és tette naggyá.

Nem értik, hogy szélsőségeseket mindig csak a regnáló hatalom tud felhizlalni és naggyá tenni.

 

Nem értik, hogy szellemi-lelki elődeik, a jakobinusok nem a gironde, hanem az ancien régime melléktermékei voltak.

 

Nem értik, hogy puszta létük, s minden nap, amit még hatalomban töltenek, súlyos merénylet a köztársaság ellen.

 

Ezt sem értik, miképpen Sólyom ünnepi beszédét sem értették a hazugságról.

 

Csak gyalázzák, mert nincsenek fogalmaik róla. Hatalomtechnikai fogal­maik vannak, és meg tudnak gazdagodni.

 

 És az anyjukat is eladnák pénzért, hatalomért. Ragadozók.

 

És most sarokba vannak szorítva.

 

És ilyenkor a legveszélyesebbek. Vigyázat emberek !

 

Most kell, most nagyon fontos, hogy meglegyen a  kétharmados  többség !

 

 

 

 

komment


süti beállítások módosítása